10 Flori Care Se Duc la Înmormântare și Semnificația Fiecăreia

Florile au fost întotdeauna o parte esențială a ceremoniilor funerare, aducând un omagiu celor plecați și oferind consolare celor rămași. Fiecare floare are propria sa simbolistică și poate exprima diferite sentimente și gânduri. Iată zece flori comune care se duc la înmormântare și semnificațiile lor:

1. Crini

Semnificație: Crinii sunt flori foarte comune la înmormântări și simbolizează puritatea și restaurarea sufletului celui decedat la starea sa nevinovată. Crinii albi, în special, sunt asociați cu regina cerurilor și aduc o notă de seninătate și pace.

2. Trandafiri

Semnificație: Trandafirii roșii exprimă iubire și respect profund, fiind adesea folosiți pentru a onora memoria unei persoane iubite. Trandafirii albi simbolizează inocența și puritatea, în timp ce trandafirii galbeni pot exprima prietenie și legături familiale puternice.

3. Garofițe

Semnificație: Garofițele sunt flori rezistente și durabile, fiind asociate cu amintirea și admirația. Garofițele roșii semnifică iubirea și respectul, iar cele albe sunt simboluri ale inocenței și purității.

4. Crizanteme

Semnificație: Crizantemele sunt flori tradiționale pentru înmormântări în multe culturi, inclusiv în România. Ele simbolizează moartea și durerea, dar și onoarea și adevărul. Crizantemele albe sunt adesea folosite pentru a exprima sinceritatea și tristețea.

5. Gladiole

Semnificație: Gladiolele reprezintă tăria caracterului, integritatea morală și sinceritatea. Sunt flori înalte și grațioase care aduc un omagiu celor plecați, subliniind noblețea și demnitatea vieții lor.

6. Orhidee

Semnificație: Orhideele, în special cele albe și roz, sunt flori delicate care simbolizează iubirea eternă și eleganța. Ele sunt adesea folosite pentru a exprima sentimentele de admirație și devotament față de persoana decedată.

7. Crini Imperiali

Semnificație: Crinii imperiali sunt flori elegante care simbolizează regatul cerurilor și speranța vieții veșnice. Aceste flori sunt alese pentru a aduce un sentiment de pace și speranță în momentele de durere.

8. Frezii

Semnificație: Freziile sunt flori care simbolizează puritatea, inocența și prietenia. Ele sunt folosite la înmormântări pentru a exprima sinceritatea sentimentelor și a aduce o notă de delicatețe și rafinament.

9. Margarete

Semnificație: Margaretele sunt flori simple și frumoase, simbolizând inocența, puritatea și speranța. Ele sunt adesea folosite pentru a aduce un omagiu unei persoane care a trăit o viață curată și plină de bunătate.

10. Anthurium

Semnificație: Anthurium este o floare exotică care simbolizează ospitalitatea și inima deschisă. Este folosită pentru a exprima admirația și recunoștința față de viața persoanei decedate, oferind un omagiu plin de respect și eleganță.

Rolul Casei Funerare Sf. Ioan în Organizarea Înmormântărilor

La Casa Funerară Sf. Ioan, înțelegem importanța detaliilor în organizarea unei ceremonii funerare demne și respectuoase. Printre serviciile noastre se numără:

Medic Legist Constatator București: Avem medici legiști autorizați care pot constata decesul și elibera documentele necesare pentru întocmirea actelor de deces.

Îmbălsămare București: Oferim servicii de îmbălsămare realizate de specialiști, asigurându-ne că trupul neînsuflețit este pregătit conform normelor sanitare și religioase.

Declarare Deces: Ne ocupăm de toate formalitățile legale necesare pentru declararea decesului și obținerea certificatului de deces.

Transport Funerar București: Asigurăm transportul funerar pentru deplasarea trupului de la locul decesului la locul de înmormântare, atât pe plan local, cât și internațional.

Sicrie București: Oferim o gamă variată de sicrie, potrivite pentru toate preferințele și bugetele, de la modelele standard la cele de lux.

Organizarea Înmormântării: Ne ocupăm de toate aspectele organizatorice ale înmormântării, de la pregătirea trupului și decorarea sicriului, până la coordonarea cu preotul și organizarea cortegiului funerar.

Servicii Complete pentru Înmormântări și Pomeniri: Asigurăm un pachet complet de servicii funerare, care include toate necesitățile pentru o ceremonie demnă și respectuoasă, respectând toate tradițiile și obiceiurile ortodoxe.


Casa Funerară Sf. Ioan este alături de tine în momentele de durere, oferind sprijin și servicii funerare de calitate, cu respect și profesionalism. Ne dedicăm să aducem alinare și sprijin familiilor îndoliate, asigurându-ne că fiecare detaliu este gestionat cu grijă și compasiune.

Servicii funerare Non-Stop

Casa Funerara Sfantul Ioan

Casa funerara Sf. Ioan

Articole similare