Florile pentru doliu și servicii funerare

Pierderea unei ființe dragi este un moment destul de dificil iar cei dragi și cei apropiați vor să își exprime mereu susținerea. Cea mai clasică modalitate de a face asta este de a trimte flori, cu ocazia înmormântării. Pe un site care oferă servicii funerare non stop, cu siguranță că vei găsi buchete de flori, aranjamente sau coroane pe care să le alegi pentru a-ți transmite susținerea și afecțiunea.

Dar, pentru a face asta, trebuie să știi care sunt florile pe care trebuie să le alegi.

Un lucru e bine știut florile au limbajul lor propriu. În funcție de mesajul pe care vrei să îl transmiți și de legătura pe care o ai defunctul, nu vei face aceleași alegeri, asta e sigur.

Iată deci care sunt varietățile de flori pe care să le privilegiezi:

  • Trandafirii roșii: sunt cei care simbolizează o iubire profundă. Buchetele de trandafiri roșii sunt deci potrivite pentru pierderea unei ființe dragi sau chiar a unui partener. Trandafirii în nuanțe închise reprezintă iubirea profundă.
  • Trandafirii în nuanțe deschise sunt cei care traduc simpatia. Mai ales cei în nuanțe de roz, de galben sau de portocaliu. Sunt deci alegerea ideală pentru decesul unei persoane apropiate.
  • Reprezintă puritatea și inocența. Deci se poate alege pentru pierderea unei ființe mai tinere.
  • Crizantemele sunt florile care reprezintă doliul prin excelență. Sunt cele care reprezintă eternitatea și toată lumea poate alege acest tip de flori pentru cele mai frumoase compoziții florale.
  • Garofițele. Sunt un simbol al doliului și al discreției. Simplele cunoștințe pot alege deci aceste flori.
  • Florile Gerbera sunt cele care reprezintă și ele iubirea profundă. În plus, prezintă și avantajul de a fi foarte rezistente.

De asemenea, se pot folosi flori în nuanțe vii pentru a onora caracterul jovial al defunctului sau cele de pastel pentru a se evoca nostalgia sau prietenia.

Florile sunt deci cele care te pot ajuta să onorezi memoria unui defunct și să fii aproape de cei dragi în cele mai dificile momente din viață. Florile reprezintă speranța și renașterea sufletului persoanei defuncte și o sursă de reconfort pentru familie și pentru cei rămași în urmă.

Servicii funerare Non-Stop

Casa Funerara Sfantul Ioan

Casa funerara Sf. Ioan

Articole similare